Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Μια υπόσχεση

- Να προσέχεις το κορίτσι μου
- Υπόσχεση και θα το βρεις τη Δευτέρα πιο χαρούμενο, όπως σ’αρέσει

Ε, είναι να μην τηρηθεί η υπόσχεση αυτή; Ασφαλώς όχι. Θα το προσέχω σαν να το προσέχει ο ίδιος, έτσι άλλωστε έχει νόημα η … αλληλεγγύη (!!!) μεταξύ δύο ανθρώπων.

Για να δούμε λοιπόν τώρα, που μείναμε μόνες μας, εγώ κι εγώ, πως θα με προσέξω. Κατ’αρχήν μακριά οι … σκέψεις του τύπου: «ας ήμουν μαζί του τώρα, να ετοιμάζαμε μαζί την βαλιτζούλα μας, να παίρναμε το αυτοκίνητο, να οδηγούσα εγώ, να χαλαρώναμε ξεκινώντας την εκδρομή μας, να διάλεγε τη μουσική, να έλεγα εγώ, χαμήλωσέ το λίγο να πούμε κουβέντες για εμάς, για τις έννοιες μας, για το τι θα κάνουμε με το ένα, με το άλλο, να’λεγε όχι, τώρα ακούμε μόνο μουσική και πάμε όπου μας βγάλει ο δρόμος κι όλα καλά θα είναι, να φτάναμε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, να αφήναμε τα πραγματάκια μας, να κατεβαίναμε στη θάλασσα, να αγναντεύαμε το γαλάζιο της, να μη μιλάγαμε, να είμαστε αγκαλιά και στ’αυτί μου μόνο ένα «σσσ, όλα καλά, όλα καλά», να ψυθίριζε κι εγώ να βεβαιωνόμουνα για την ευταξία της ζωής μου και του κόσμου μου».


Ναι, ναι, οπωσδήποτε όλα αυτά μακριά. Θα τον ακολουθώ από μακριά κι από μέσα του. Όλα καλά, όλα καλά, έτσι.

Μέχρι να φτάσει η Δευτέρα μου μένουν δυόμιση μέρες. Πρώτα πρώτα η δουλειά. Σβέλτα και χωρίς καθυστερήσεις να την βάλω σε σειρά, το ένα μετά το άλλο να τελειώνει. Όσα πρέπει να γίνουν έως το βράδυ να γίνουν και να επαληθευτούν για το βέβαιο της ορθότητάς τους. Το βράδυ με περιμένει το βιβλίο μου, «Το μυθιστόρημα ενός ανθρώπου δίχως πεπρωμένο» - Ίμρε Κέρτες , σκοτεινό και βαρύ θα το έλεγα αλλά και συγχρόνως εξαιρετικό. Παίζει βεβαίως και η πιθανότητα να κρατήσω σχολικό βιβλίο για να βοηθήσω την προετοιμασία της κόρης μου για τις εξετάσεις της. Και η μέρα θα τελειώσει. Αύριο;; Αύριο, πρωΐ πρωΐ ένα φιλί για «χρόνια πολλά» νοερά θα στείλω και μετά το καφεδάκι μου πάμε για δουλειά και πάλι έως αργά το απόγευμα. Την Κυριακή «σχολικό διάβασμα» και «ιδιωτικό» εναλλάξ κι όλα καλά, όλα καλά.

Απλό δεν είναι;; Αν η πρόθεση είναι να τηρήσεις μια υπόσχεση, όλα είναι εφικτά.

4 σχόλια:

aitherovamwn είπε...

Πράγματι, με μια υπόσχεση, μια δέσμευση διπλή, όλα προγραμματίζονται μοναδικά :))

Καλημέεεερααα, για μια μέρα
που προσβλέπει στην αυριανή!!

Unknown είπε...

Ναι, προγραμματίζονται ....

Καλό σου βράδυ φιλενάδα

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Καλώς σε βρήκα κοριτσάκι μου.
Μπήκα να σε γνωρίσω και μου αρέσεις πολύ.
Θα σε έχω δίπλα μου στα "παιδιά" μου να σε παρακολουθώ.
Θα έρθω να σε..ψάξω με την ησυχία μου.

Unknown είπε...

χαχαχα
γιαγιά Αντιγόνη καλώς ήρθες, κι εμένα μου άρεσες πολύ.
Όποτε θέλεις για το ... ψαξιματάκι σου, εδώ θα είμαι, στο ποτάμι μου ...